Heb je vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op  +31 627 47 2280

logo

Student vertelt: Monique Blonk

Wanneer je een opleiding overweegt, is het natuurlijk heel normaal om vooraf wat onderzoek te doen. We laten dan ook graag af en toe een ervaringsdeskundige aan het woord om te vertellen hoe hij of zij de opleiding en/ of het werkveld ervaart. Nieuwsgierig? Lees dan hieronder verder..

Deze week vertelt een van onze studenten Monique Blonk over haar leven, de Hbo-vakopleiding Hormoontherapie en haar werk.

Monique_Blonk_student

INFO

Naam: Monique Blonk
Leeftijd: 48 jaar
Woonplaats: Ettenleur
Huidig beroep: Gewichtsconsulente/ Voedingsdeskundige en Trainer Hormoon factor


Monique Blonk vertelt:

In het dagelijks leven ben ik vooral druk met mijn bedrijf. Daarnaast zit ik op een dames zang koortje. Maar de meeste tijd gaat toch wel in mijn werk zitten. Ik heb een leuk samengesteld gezin, waarbij we samen 4 kinderen hebben, waarvan de jongste nu nog thuis woont (22jr). Ik heb een hondje waar ik graag mee wandel. Daarnaast fiets ik graag op mijn sportieve fiets, het liefst in combinatie met een terrasje. Ik woon in Etten-Leur en ben nu 20 jaar ZZP-er.

Ik heb sinds 13 jaar een praktijk aan huis als Gewichtsconsulente/ Voedingsdeskundige, en Trainer Hormoon factor. Dit is mijn hoofdactiviteit. Daarnaast coach ik ook een groep Online en heb ik mijn eigen sport-groepsles (Burn & Relax) en ben ik docent voor de opleiding Gewichtsconsulente & Voedingsdeskundige. (NHBO & Kosmeoo Health) Ik heb diverse opleidingen gevolgd in mijn vakgebied waaronder Gewichtsconsulente, orthomoleculaire voeding, orthomoleculair gewichtsconsulente, darmvitaal, trainer hormoonfactor enz enz.

Ik ben al 20 jaar ondernemer, begonnen als groepsles docent van mijn eigen sportles en heb sinds 13 jaar een praktijk in de voeding. De opleiding tot hormoontherapeut was mijn volgende stap omdat ik me verder wil verdiepen in hormonen omdat dit me al zo veel heeft gebracht met het puzzeltje leggen met mijn klanten. Mijn motto is “Voeding als medicijn” en daarmee is voor mij de cirkel rond omdat ik van oorsprong apothekersassistente en doktersassistente ben.

Monique_Blonk_2

Mijn motto is “Voeding als medicijn”

In mijn praktijk heb ik vooral klanten met voedingsgerelateerde klachten waarbij ik een puzzel leg op zoek naar de oorzaak.. Zelf ben ik ervaringsdeskundige. Op 17 jarige leeftijd de diagnose IBS gehad. Jaren mee gelopen, medicijnen geslikt en ondanks dat nog veel last. Door mijn eetpatroon aan te passen ben ik nu al jaren medicijn en klachten vrij en dat probeer ik ook te bereiken met mijn klanten.

Omdat ik van oorsprong apothekersassistente en doktersassistente ben is mijn drijfveer nu dat ik bij mijn klanten echt op zoek ga naar de onderliggende oorzaken van hun klachten. Ik doe niet meer aan symptoombestrijding (apotheek) maar los het probleem bij de basis op. Regelmatig gebeurt het dat ik mijn klanten klachten en / of medicijn vrij krijg. Mijn grote missie is dus: VOEDING ALS MEDICIJN. Verder ben ik steeds op zoek naar hoe ik mijn klanten kan motiveren zodat ze het niet alleen weten maar ook gaan leven. Dit is de reden dat ik ook Online ben gaan coachen zodat ze veel begeleiding krijgen en met gelijkgestemden kunnen sparren.

Ik volg op dit moment de vakopleiding tot hormoontherapeut via HCN. Allereerst is de opleiding op een heerlijke locatie waar ik zodra ik de oprijlaan oprijd de rust ervaar. Ik rijd dan ook heel rustig en bewust het laatste stuk. Waar kun je nu beter leren over hormoonbalans dan op zo’n prachtige locatie? Ik vind het heel prettig dat de lessen niet zo schools van opzet zijn. De leraren hebben zeer veel ervaring en zijn ontzettend gepassioneerd. Heerlijk om te zien, dan kriebelt het bij mij ook om voor een groep te staan. Daarnaast vind ik het super dat de lunch erbij in zit (qua smaak, is het niet helemaal vergelijkbaar zoals in een vegetarisch restaurant) en dat ook de koffiefaciliteiten goed zijn geregeld.

Op dit moment zit ik midden in de opleiding en tot nu toe vond ik lesdag 3, “de kritische periode” het meest interessant. Omdat je dan heel erg terug gaat naar de basis en de oorzaak en dat is wat ik dus ook in mijn praktijk bij mijn klanten doe. Ik ben heel benieuwd naar de toepassing hiervan. Wat doe je anders als een probleem in de kritische periode is ontstaan ten opzichte van in het latere leven.. Maar er zijn nog heel veel onderwerpen die komen in de opleiding waar ik heel erg naar uit kijk.

De opleiding sluit goed aan bij mijn werkveld, ik vertel mijn klanten graag WAAROM ze iets moeten gaan doen want als ze dat begrijpen gaan ze de stappen ook veel makkelijker maken. Ik leg dan bijvoorbeeld uit hoe het hormonaal bedoeld is (bijv. dat mannen jagers zijn en vrouwen willen koesteren), daarnaast deel ik mijn kennis (uit de opleiding) graag door de videotrainingen die ik geef in mijn Online groep en uiteraard ook aan mijn eigen studenten.

Ik vind dat je ook zelf verantwoordelijk bent voor je gezondheid en dat mensen soms te makkelijk in de slachtofferrol gaan door te zeggen ik kan hier niets aan doen. Terwijl ik met mijn eigen klachten en ook met vele klanten uit mijn praktijk heb bewezen dat je wel degelijk zelf veel in de hand hebt. Je moet er alleen wel voor open staan en vaak zelf ook naar op zoek gaan.

Ik heb al veel mensen geholpen die zeiden dat de arts vertelde dat ze er zelf niets mee kunnen/ dat voeding geen verschil maakt terwijl ik al zo vaak het tegendeel heb bewezen.

Deze vakopleiding tot hormoontherapeut start echt bij de basis, hoe was het vroeger, hoe heeft de natuur het bedoeld, de invloed van de kritische periode. En van daaruit werk je verder naar het uiteindelijke behandelplan. De opbouw van de opleiding en de manier van lesgeven maakt dat het voor mij (tot nu toe) een meer relaxtere manier van studeren is en dat is heel prettig naast een druk bedrijf en gezin. Het is dus prima te combineren. Door deze redenen ​kijk ik steeds uit naar de lesdagen.

Monique Blonk

Wil jij ook een positief verschil gaan maken in het leven van mensen en hen helpen? Lees dan meer over de vakopleiding tot hormoontherapeut.