Heb je vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op  +31 627 47 2280

logo

Mijn visie op studeren.

Op zoek naar een speciale manier om deel te nemen aan professioneel leren met anderen? 

VIND JE TRIBE MET EEN SPECTRUM VAN BETROKKENHEID!

Omdat de tijdgeest is veranderd van een klas met individuen naar een meer face-to-face klas, en studenten zijn veranderd van volgelingen naar samen-werkers, zijn er veel dingen veranderd in het klassikale onderwijs. 

Ik, als therapeut, leraar en onderwijsinstelling moet nadenken over andragogie (de studie van volwasseneneducatie) versus pedagogiek en het faciliteren van leren over beleidsveranderingen versus fysische en chemische veranderingen in de wetenschap. 

Mijn professionele behoeften zijn veranderd naarmate ik verder evolueerde, waardoor ik de regie van mijn eigen professionele leren volledig kon waarnemen.

Ik werk in een tamelijk eenzame omgeving: ik heb niet een team op groepsniveau in mijn werkomgeving of een stel collega’s in een gebouw die wachten om de professionele discussies of overleg. 

WE HUNKEREN ALS THERAPEUT NAAR COLLEGA’S OM MEE TE LEREN, MAAR ZE ZIJN NIET ALTIJD BEREIKBAAR.

Daarom probeer om je ‘tribe’ te vinden en volledig met hen in te gaan op professioneel leren. Ook als je je diploma al in handen hebt, geeft dit de doorstroom naar succes. Bouw banden binnen je opleiding en daarbuiten!

KIES JE PASSIE

Waar wil je je met professioneel leren op richten? 

Wat heb je nodig voor je passies? En als je het niet weet … geen zorgen.

Aansluiten! 

Begin je reis naar betrokkenheid, te beginnen met verbinding maken met je ‘tribe’. Ik denk aan een spectrum van betrokkenheid, beginnend met contact maken. Dit is waar je je hand uitstrekt, dit is je teen in het water. Waar kunnen anderen zijn die dezelfde passie delen? Wie hebben dezelfde behoeften met hun professionele leren? Wat bestaat er al en past dat bij me. Wil ik me onderscheiden of juist niet?

Wie zou je kunnen vragen om erachter te komen? 

Ik denk nu aan alle mogelijkheden op sociale media. Op Twitter. Er is een educatieve Twitter-chat voor bijna alles! Professionele organisaties? Facebook groepen? Online platforms? Doe het!

Uitreiken. 

Laat een reactie achter op een blog. Reageren op een vraag of artikel op Twitter. Zie wat er gebeurt wanneer je communiceert en een virtueel gesprek begint! Dit is hetzelfde als naar een etentje gaan (een geweldig educatief feest!) En vragen: “Hé … zit hier iemand?” Reageren op het denken van een ander kan vrijwel mooie vriendschappen veroorzaken. 

Ik heb zoveel contacten van wie ik veel heb geleerd, en de eerste persoonlijke ontmoeting is als het zien van een oude vriend. Het is prachtig.

En voel je niet slecht als je alleen het werk en de gedachten van anderen leest! Loeren is leren, en het is een teen in het water. Je springt erin wanneer je klaar bent.

Bijdragen. 

Wanneer je klaar bent om de sprong te wagen, doe het dan! Draag bij en breng jouw gedachten naar buiten terwijl je leert met uw collega’s. Je bent belangrijk, ook met al je onzekerheden.

Deel casussen, plaats ideeën, lessen, taken of artikelen op Facebook of Twitter. Maak een blog of website of reageer op een blog die u hebt gevolgd. Neem deel aan een Twitter-chat en wees een actieve leerling die bijdraagt ​​aan het gesprek. Duik erin terwijl u langs het spectrum reist. Beperk je niet tot een groepsapp van een kleine kring, laat je niet misleiden. Doe je eigen ding en zoek versterking!

Samenwerken. 

Er gebeurde iets cools toen ik mezelf daar neerzette en begon bij te dragen. Ik heb mijn mensen gevonden. Locaties, leraren, collega’s, leveranciers, verenigingen, studenten. Die meedenken en ik word uitgenodigd met mijn nieuwe tribe mee te denken. Daar leer ik van.

Alles om te leren en in de opleiding neer ze zetten naar mijn Passie. Hier word ik gelukkig van!

De bijdragen en connecties zijn uiteindelijk geëvolueerd naar samenwerkingsverbanden. En die mag ik uiteindelijk delen met mijn studenten en collega’s! Wees absoluut niet bang voor concurrentie.

Dus werk samen met anderen om een ​​virtuele groep op Facebook te starten. Werk samen met anderen om een ​​gratis webinar te hosten. MAAK CONTACT op welke manier dan ook.

Schrijf een op een met collega’s, werk virtueel of face-to-face. Werk samen om jezelf te versterken! Doe het op jóúw manier.

Cultiveren. 

Dit is een uitdaging: hoe kunnen we ons professionele leren op een zodanig niveau brengen dat we de ideeën van onze collega’s cultiveren en verbeteren? 

Waar gebruiken we ons eigen professionele leren om de verbazingwekkende gedachten en ideeën van onze collega’s op te wekken? Stuur een oproep voor iedereen die geïnteresseerd is in deelname aan je leerproces. Waar zou u anderen kunnen helpen? Wat zou je kunnen creëren om de ideeën van anderen te verheffen? Wees niet bang om te komen met een cool idee … Ik wed dat er altijd een student of collega of twee is die graag aan boord springt met een cool leer-, behandel- of bedrijfsplan!

Opnieuw bekijken, reflecteren, verfijnen. 

Professioneel leren is een recursief proces. Terwijl we leren en groeien, veranderen ook onze behoeften en passies. Begin bij de eerst stap en begin weer opnieuw! Durf fouten te maken en niet te bekritiseren. Draag bij!

Dat is mijn visie op studeren: zelfontwikkeling. En bij jou?

Het is een mooie weg en hoop dat dit ontstaat binnen mijn tribe, de inktvlek die zich verspreid met kennis en contacten, welke je bij Hormoon Community Nederland hebt opgedaan. 

Ik wens je hiermee een mooie reis.

Anita