Heb je vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op  +31 627 47 2280

logo

Rineke Dijkinga als gastspreker op 9 november a.s. te Hilversum

GEZONDE DARMEN, GEZONDE HORMONEN

Als je meedoet aan deze informatieve studiedag, leer je ontzettend veel over de relatie tussen de directe link tussen darmen en hormonen. En vooral hoe je met eenvoudige aanpassingen van voeding en leefstijl de eerste stappen kunt zetten naar een gezonde hormoonbalans.

De thema’s die deze dag aan bod komen:

Op deze dag worden de belangrijkste thema’s wat betreft voeding en leefstijl uitgebreid uitgelegd:

Onze darmen en lever spelen een cruciale rol in het afbreken, recyclen en goed omzetten van al onze hormonen. Aandacht voor een gezonde darmflora in relatie tot fysieke en psychisch/emotionele klachten vormt de rode draad deze dag.

Onze darmen spelen een prominente functie in het afbreken van (xeno)oestrogenen en toxines. Bepaalde brein-ziekten zoals Alzheimer en Parkinson hebben een link met deze niet-afgebroken stoffen. Hoe zorg je dat darmen en lever optimaal hun ontgiftende taken uitvoeren in een tijdperk waarin we steeds meer van deze stoffen via eten, drinken, lucht etc. binnen krijgen?

Exorfine overbelasting en brein gerelateerde klachten als ADHD/ADD en autisme worden vaak aan elkaar gelinkt. Hoe kun je de exorfine belasting via voeding verminderen en welke alternatieven zijn er?

Vezels, korte keten vetzuren en de gezondheid van onze brein. De laatste stand van zaken omtrent korte-keten-vetzuren zullen we bespreken.

Wat biedt de natuur aan planten, bloemen en kruiden om een darm, een gezonde spijsvertering en een gezonde hormoonbalans te ondersteunen?

De rol van goed onderzochte beschermende stoffen in het brein. En hoe deze ook weer te maken hebben met de gezondheid van onze darmen.

Mogen we je uitnodigen voor deze leerzame dag op het prachtige cultureel landgoed de Hoornboeg?

We starten met een heerlijke wandeling op de Heide en onderbreken de dag met een vegetarische lunch uit de moestuin van het landgoed. Gezonde versnaperingen, water en thee worden onbeperkt geserveerd. https://www.dehoorneboeg.nl

Wat biedt deze lezing je nog meer?

Na deze dag zul je veel beter de verbanden tussen verschillende klachten zien. Je hebt meer inzicht in de hormoonsystemen en begrijpt hoe alle hormonen elkaar onderling beïnvloeden. Hierdoor weet je dat de aanpak van bijvoorbeeld alleen schildklier, bijnier of overgewicht te weinig therapeutisch effect kan opleveren. Doordat je na deze dag meer kennis hebt over de onderlinge verbanden, kun je bij cliënten het hele hormoonsysteem in zijn totaliteit ondersteunen.

Tijdens deze dag krijg je veel haalbare, praktische en eenvoudige tips en leer je hoe iedereen in een handomdraai eten op tafel kan zetten die de darm-/hersengezondheid optimaal ondersteunt. Niet elke cliënt is in staat zijn of haar hele eetpatroon te veranderen, maar na deze dag heb je een kist vol verschillende tips die je op maat kunt aanbieden.

Aldus Rineke

Tijdstip: van 09.30 – 17.00 uur
Locatie: DE HOORNEBOEG 5, TE HILVERSUM
Kosten: € 179 per persoon (inclusief 6% BTW), inclusief tussendoortjes, hapjes, lunch en diner
Bijzonderheden: Alleen voor beroepsbeoefenaars in de (complementaire) gezondheidszorg.
Aantal personen: maximaal 10 personen

Naslag: Na afloop van deze dag krijg je de uitgebreide Powerpoint als PDF toegestuurd. Ook krijg je het boek Weetjes over (h)eerlijk eten. De andere boeken van Rineke en haar uitgebreide website kunnen je extra ondersteunen met informatie en recepten.

AANMELDEN VOOR DEZE DAG KAN VIA anita@hormooncommunity.nl