Heb je vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op  +31 627 47 2280

logo

Mensen in Noord Nederland opgelet: Vakopleiding Hormoontherapie start in 2020 in het prachtige Westerwolde

KTNO keurmerk

Het kon niet langer uitblijven dat we aan de vraag naar goede educatie omtrent hormonen in het Noorden moesten voldoen. En dan kom je uiteindelijk uit bij de beste optie op dit gebied: PUUR Westerwolde.

“Ik ben super blij dat Anita Admiraal, oprichtster van Hormoon Community Nederland kiest voor een extra opleiding in het Noorden. En wel bij mij/Bij PUUR WESTERWOLDE in Sellingen”. Aldus, Rineke Dijkinga.

https://puurwesterwolde.nl

Rineke Dijkinga, verzorgt de lunch en geeft haar uitleg over gezonde voeding tijdens alle lesdagen. Tevens vervult zij uiteraard de les; voeding en hormonen.

PUUR Westerwolde is een initiatief van Rineke Dijkinga, voedingsdeskundige, auteur en groendoener. Rineke geeft al jaren door het hele land lezingen over de relatie tussen de natuur, onze voeding en onze gezondheid. Een wens van Rineke was dat mensen ook buitenshuis en tijdens vergaderingen en trainingen, vers, duurzaam, onbewerkt en gevarieerd eten geserveerd krijgen. Met dit doel voor ogen heeft ze zélf een groene vergaderlocatie gerealiseerd: PUUR Westerwolde.

Over de opleiding

De vakopleiding Hormoontherapie is een professionele opleiding welke volledig gewijd is aan het hormonale systeem: Zowel de interacties tussen de verschillende hormonen, het fragiele evenwicht tussen het zenuwstelsel en het hormonale stelsel als alle externe factoren die deze systemen kunnen beïnvloeden komen daarom aan bod. De opleiding biedt een helikopterview; een integraal beeld betreffende het hormonale systeem met tevens nieuwe, baanbrekende inzichten en onderliggende verbanden. Bekeken vanuit een Evolutionair oogpunt en holistische denkwijze.

De opleiding is special ontwikkeld voor zorg professionals die de kennis over hormonen en neurotransmitters en de effecten op de gezondheid van het menselijk lichaam integraal willen inzetten.

Naast wetenschappelijke kennis biedt de opleiding vaardigheden en ‘tools’ voor in de praktijk die kunnen worden toegepast als onderbouwing en versterking van de huidige of toekomstige adviezen aan de consument. Denk hierbij aan leefstijl, voeding, suppletie en het kunnen onderbouwen en analyseren van bloed- en darmmetingen, DNA-analyses en EEG scans.

We maken in onze veelzijdige lesstof gebruik van de wetenschappelijke informatie uit o.a. evolutiebiologie, chronobiologie, zwangerschapsbiologie, ontwikkelingsbiologie, psychologie, microbiologie, orthomoleculaire voedingswetenschappen..

Practice what you preach

Binnen de opleiding streeft Hormoon Community Nederland niet alleen naar de beste informatie, maar is rust, voeding en biologisch verantwoord wat we voor ogen hebben. Om niet alleen kennis maar vooral inzicht te bewerkstelligen zijn Wandelen, Yoga, meditatie en ademwerk een vast onderdeel tijdens een aantal lesdagen.

Yoga

Samen buiten

PUUR Westerwolde ligt midden in de Westerwolde natuur en is omringd door bos, heide en de meanderende Ruiten Aa. Ver van alle drukte en hectiek kun je ontspannen en opladen in de rust van de natuur. Aan het begin van elke lesdag en na de lunch is er ruimte voor een wandeling. Wat ons metabolisme en concentratievermogen tijdens de lesdag verbeterd.

Je bent dus na een lesdag niet uitgeput, maar juist energiek en de lesstof wordt op deze manier beter opgenomen.

Stimulans

We stimuleren de studenten en zij stimuleren elkaar om straks hun clienten naar een gezondere leefstijl te coachen, dit vanuit hun eigen expertise om zodoende vanuit de basis de hormoonhuishouding weer in balans te krijgen. Een gezondere denkwijze met oog voor je leefomgeving en persoonlijk welzijn hoort daarbij.

Dit krijg je niet voor elkaar als je daar zelf geen voorbeeld in stelt.

De vraag naar de juiste informatie over hormonen stijgt nog steeds derhalve en het is daarom van belang om op een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige wijze aan deze vraag te voldoen. Onderwijs in het Endocriene systeem is van uitermate belang, maar een samenwerking binnen het CAM traject met mensen met de zelfde visie in leefstijl bekrachtigd waar we als zorg professionals naar toe willen.

Een gezondere denkwijze met oog voor leefomgeving en persoonlijk welzijn

Heb jij interesse om hormoontherapeut te worden? Of wil je jouw vakkennis op het gebied van hormonen en neurotransmitters uitbreiden? Neem dan snel een kijkje in onze agenda: https://opleidinghormonen.nl/hbo-vakopleiding-hormoontherapie/

Onze opleiding hormoontherapie is erkend door:

Erkend door MBOG