Heb je vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op  +31 627 47 2280

logo

DE SCHILDKLIER, verantwoordelijk voor emoties en gedrag.

Soms kan het voelen alsof we geen controle hebben over onze gedachten en emoties. Onze geest kan een eigen leven gaan leiden, zonder rijm of reden waarom we plotseling verdrietig en angstig zijn. Maar er zijn altijd onderliggende oorzaken van deze stemmingswisselingen, en met een beter begrip van hen, kun je leren om ze te beheren en te overwinnen. Je kunt de warboel verbinden, je onderliggende triggers bepalen, leren ze onder controle te houden en ze zelfs volledig elimineren in de loop van de tijd.

Dus vandaag wil ik het hebben over schildklierdisfunctie.

Je schildklier is een kleine vlindervormige klier in je nek onder je adamsappel. Het is een van uw belangrijkste klieren, die hormonen produceert – thyroxine (T4) en triiodothyronine (T3) – die de gezondheid en het functioneren van uw hele lichaam beïnvloeden. In feite zijn normaal metabolisme en energieniveaus afhankelijk van deze hormonen. Maar uw schildklier speelt ook een belangrijke rol in de optimale gezondheid en het functioneren van uw hersenen. Het kan invloed hebben op je cognitie, concentratie, humeur, geheugen en emoties. Dus wanneer uw schildklierhormonen uit balans zijn, kunt u dat ook zijn en kunnen er hersenspinsels en geestelijke problemen ontstaan. Uw schildklier kan ofwel overactief zijn en te veel schildklierhormoon (hyperthyreoïdie) produceren, of onvoldoende werkzaam zijn en te weinig schildklierhormoon produceren (hypothyreoïdie). Hypothyreoïdie (lage schildklier) komt veel vaker voor en zal daarom deze post zich daar vooral op richten. Hypothyreoïdie kan ook worden veroorzaakt door een auto-immuunaandoening die Hashimoto’s thyroïditis wordt genoemd, waarbij het immuunsysteem van het lichaam het schildklierweefsel aanvalt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende symptomen van een lage schildklier en geestelijke gezondheidsproblemen:

Chronische vermoeidheid, Hersenen mist, Zware stemming, Vergeetachtigheid, Zwakheid, Traagheid.

Klinkt net als depressie, nietwaar?

Je hebt geen geestesziekte, je hebt problemen met de schildklier. Veel studies tonen aan dat mensen met cognitieve, emotionele en gedragsstoornissen lagere niveaus van schildklierhormoon hebben dan de algemene bevolking, en hun psychiatrische symptomen verbeteren wanneer ze schildklierhormoon nemen.

De volgende symptomen en aandoeningen zijn in verband gebracht met problemen met de schildklier:

Depressie, Angst, Bipolaire stoornis, manie en stemmingswisselingen, Prikkelbaarheid en woede, Slapeloosheid, Paranoïde schizofrenie en psychoseDementie en verwarring, Sociale angststoornis, Gegeneraliseerde angststoornis, Borderline, persoonlijkheidsstoornis, Obsessief-compulsieve stoornis (OCD), Attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD).

In feite zijn veel mensen die met deze aandoeningen worstelen beter af met verbeteringen wanneer ze worden behandeld met schildklierhormoon dan wanneer ze worden behandeld met psychiatrische medicatie (en ondervinden minder bijwerkingen).

Psychiatrische patiënten met subklinische hypothyreoïdie – vooral degenen met onvolledige responsen op psychotrope therapie – moeten gewoonlijk worden behandeld met schildklierhormoon. Bij sommige patiënten zonder duidelijk bewijs van een biochemische of klinische schildklieraandoening, reageren stemmingssymptomen toch op het schildklierhormoon. Een aantal verschillende artsen en onderzoekers hebben boeken geschreven over de manier waarop schildklierproblemen een negatief effect kunnen hebben op de hersenen en kunnen bijdragen aan psychische aandoeningen:

“Hersencellen hebben meer schildklierhormoonreceptoren dan welk ander weefsel dan ook, wat betekent dat een goede opname van schildklierhormoon essentieel is voor de goede werking van de hersencellen.” – Dr. Barry Durrant-Peatfield, MD, auteur van uw schildklier en hoe houd u het gezond. “Hoeveel van wat we noemen” geestesziekte “is eigenlijk door de schildklier aangedreven? In mijn ervaring is dat een grote meerderheid. “- Dr. Kelly Brogan, MD, auteur van A Mind of Your Own: De waarheid over depressie en hoe vrouwen hun lichaam kunnen genezen om hun leven terug te winnen”T3 [schildklierhormoon] is eigenlijk een bonafide neurotransmitter. Als u niet genoeg T3 heeft, of als de actie wordt geblokkeerd, kan zich een hele reeks neurotransmitterafwijkingen voordoen, die kunnen leiden tot stemmings- en energieveranderingen, waaronder depressie en angst. “- Dr. Christiane Northrup, MD, auteur van Women’s Bodies, Women’s Wisdom: Physical and Emotional Health and Healling.

“Wetenschappers beschouwen schildklierhormoon nu als een van de belangrijkste spelers in hersenchemische aandoeningen. En net als bij elke hersenchemische stoornis, heeft een onbalans in het schildklierhormoon, tot hij op de juiste manier is behandeld, ernstige gevolgen voor de emoties en het gedrag van de patiënt. “- Dr Ridha Arem, MD, auteur van The Thyroid Solution: een Mind Body-programma voor het verslaan van depressie en het terugwinnen van uw Emotionele en fysieke gezondheid”.

Er is een zeer nauwe correlatie tussen hypothyreoïdie en depressie. Helaas hebben patiënten een verkeerde diagnose van depressie, terwijl ze in werkelijkheid een lage schildklier hebben. Er zijn goed ontworpen klinische onderzoeken om u te laten zien dat uw actieve schildklierhormoon essentieel is voor een gelukkige stemming. Corrigeren en voeden van de schildklier is absoluut noodzakelijk om het humeur te verbeteren. “- Suzy Cohen, Auteur van: Schildklier Gezond: afvallen, er mooi uitzien en het leven leiden dat u zich voorstelt”. Mensen met psychische problemen hebben een hoger aantal schildklierantistoffen en Hashimoto’s. Ik heb zoveel klanten gehad met een verkeerde diagnose. Ze waren op zware psychotrope medicijnen. Ze werden in het ziekenhuis opgenomen. Maar het was hun schildklieraandoening die hun problemen veroorzaakte. “- Dr. Izabella Wentz, PharmD, Auteur van Hashimoto’s Thyroiditis: Leefstijlinterventies voor het vinden en behandelen van de worteloorzaak.

Dus als je worstelt met hersen- of geestesziekten, heeft u waarschijnlijk geen recept nodig voor antidepressiva, antipsychotica en angststoornissen.

Wat je echt nodig hebt is om je schildklier te ondersteunen.

Het behandelen van het onderliggende schildklierprobleem is van cruciaal belang voor het verlichten van de bijbehorende psychiatrische symptomen. Gelukkig zijn er eenvoudige, natuurlijke manieren om precies dat te doen wat in eerste instantie nodig is. Hieronder staan ​​de hoofdstrategieën die worden gebruikt om de schildklierhormonen in balans te brengen en de schildklierfunctie te verbeteren.

1. Gluten

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen de juiste schildklierfunctie verstoren en u moet ze vermijden om de hersenen en de geestelijke gezondheid te optimaliseren. Glutenbevattende granen (gerst, tarwe, rogge, spelt) zijn de ergste overtreders. Het probleem met gluten is dat het de intestinale permeabiliteit (leaky gut syndrome) kan verhogen. Wanneer dit gebeurt, kunnen kleine deeltjes voedsel in uw bloedbaan lekken. Je immuunsysteem ziet deze voedseldeeltjes als vreemde entiteiten en valt ze aan, waardoor de ontsteking in je lichaam toeneemt. Bovendien lijkt de moleculaire structuur van gliadine (het eiwit dat voorkomt in gluten) op dat van de schildklier. Dus wanneer gliadin je bloedbaan binnengaat, valt je immuunsysteem niet alleen de gliadine aan, maar ook je schildklierweefsel vanwege de nauwe gelijkenis. En dit kan veel hersen- en mentale gezondheidsproblemen veroorzaken. Onderzoek toont aan dat mensen met coeliakie en glutenintolerantie vaker schildklieraandoeningen en psychische aandoeningen hebben en vice versa. Veel mensen met hypothyreoïdie hebben echt glutengevoeligheid. In de loop van de tijd hebben ze zelfs significante hersendegeneratie. Wanneer mensen hun hersenen degenereren, is een van de eerste dingen die ze krijgen depressie. De schildklierfunctie, en dus ook de hersenen en de geestelijke gezondheid, zullen vaak verbeteren na de eliminatie van glutenbevattende granen.

2. Eet genoeg calorieën en koolhydraten

Ervoor zorgen dat je dagelijks genoeg calorieën en koolhydraten eet, is essentieel voor een optimale schildklier- en hersenfunctie. Een historisch document, bekend als de Vermont-studie, vond dat schildklierhormoon daalt als je niet genoeg calorieën en koolhydraten eet. Verschillende andere onderzoeken tonen ook aan dat ketogene koolhydraatarme diëten de schildklierfunctie kunnen onderdrukken en schildklierhormoon kunnen verminderen. Dit komt omdat koolhydraten een belangrijke rol spelen bij de productie van schildklierhormoon. Weet je dat vasten en ketogeen dieet gunstige effecten kunnen hebben op je hersenen. Het is echter belangrijk om op te merken dat nuchtere en koolhydraatarme diëten met tussenpozen en niet consequent over lange perioden moeten worden gevolgd, voornamelijk vanwege hun nadelige effecten op de schildklier. Voor een optimale hersengezondheid zijn er een aantal voedselrijke koolhydraatbronnen, waaronder: Mams, Squash, Aardappelen, Wortels, Bessen, Appels, Bananen en Rauwe honing.

3. Vermijd plantaardige oliën

Je moet ook alle geraffineerde plantaardige oliën, waaronder soja, maïs, saffloer, zonnebloem en canola, aanzienlijk beperken. Deze oliën bestaan ​​voornamelijk uit omega-6 meervoudig onverzadigde vetzuren (PUFA’s), die zeer onstabiel zijn en zeer gemakkelijk in het lichaam oxideren. Helaas zijn ranzige PUFA’s, net als gluten, overal en moeilijk te vermijden. De meeste commercieel bereide verwerkte voedingsmiddelen omvatten ze. En uw schildklier is bijzonder kwetsbaar voor hun effecten. Dr. Raymond Peat, PhD, zegt dat de plotselinge toename van fragiele en ranzige meervoudig onverzadigde oliën in onze voedselvoorziening na de Tweede Wereldoorlog heeft geleid tot veel veranderingen in de menselijke gezondheid, met name de schildklierfunctie en hormonen: “Hun [meervoudig onverzadigde oliën] best begrepen effect is hun interferentie met de functie van de schildklier. Onverzadigde oliën blokkeren de secretie van schildklierhormoon, de beweging ervan in de bloedsomloop en de reactie van weefsels op het hormoon. In 1950 werd vastgesteld dat onverzadigde vetten de metabolische snelheid onderdrukken en blijkbaar hypothyreoïdie veroorzaken. Hoe meer onverzadigd de oliën zijn, des te specifieker onderdrukken ze de weefselrespons op schildklierhormoon en transport van het hormoon op het schildkliertransporteiwit. En in 1980 toonden onderzoekers aan dat jonge ratten die melk met sojaolie kregen, de olie direct in hun hersencellen verwerkten en daardoor structureel abnormale hersencellen hadden.

4. Eet kokosolie

Het kan helpen de hersenmist te verminderen en uw cognitieve prestaties te verbeteren. En het kan dit bereiken door je schildklier te ondersteunen. Kokosolie heeft een algemene pro-schildklierwerking door het verdunnen en verdringen van anti-schildklier onverzadigde oliën. En hersenweefsel is erg rijk aan complexe vormen van vetten. Een experiment waarbij zwangere muizen diëten kregen die kokosolie of onverzadigde olie bevatten, toonde aan dat de hersenontwikkeling superieur was in de jonge muizen waarvan de moeders kokosolie aten. Omdat kokosolie de schildklierfunctie ondersteunt, en de schildklier de ontwikkeling van de hersenen reguleert, inclusief myelinisatie, kan het resultaat eenvoudigweg het verschil weerspiegelen tussen normale en hypothyroïde personen. Meerdere studies tonen aan dat LLLT de productie van schildklierhormonen kan verbeteren en de schildklierfunctie kan verbeteren bij patiënten met chronische auto-immuunziekte van de schildklier. Deelnemers aan de studie waren in staat de dosering van hun schildkliermedicatie te verlagen. Een onderzoek uit Brazilië toonde aan dat LLLT niet alleen de behoefte aan schildkliermedicatie bij alle patiënten verminderde, maar 9 maanden later na het onderzoek concludeerde het ook dat 47% van de patiënten helemaal geen schildkliermedicatie meer nodig had. Deelnemers met thyreoïditis van Hashimoto zagen ook een afname van hun anti-schildklierantistoffen met meer dan 39%. Een Russisch onderzoek toonde ook een succespercentage van 97% bij de behandeling van vrouwen met subklinische hypothyreoïdie. Onderzoekers concludeerden dat LLLT de “voorkeursmethode zou moeten zijn bij de behandeling van [subklinische hypothyreoïdie], vooral bij ouderen. Dieronderzoek heeft vergelijkbare resultaten bij ratten en konijnen gevonden. Een aanrader is het Light Relief-apparaat. Het bevat zowel rood als infrarood licht. Ik ben ervan overtuigd dat de meeste mensen hiervan zullen profiteren. Je kunt het bij Amazon bestellen.

5. Krijg genoeg vitamine A en D

Vetoplosbare vitamines A en D zijn ook cruciaal voor een optimale schildklier- en hersenfunctie. Vitamine D is nodig om schildklierhormoon in uw cellen te transporteren en een tekort komt vrij vaak voor bij mensen met schildklierproblemen. Vitamine D-tekort wordt ook geassocieerd met schildklieraandoeningen en bij suppletie is aangetoond dat de schildklier hiervan profiteert. Vitamine A helpt uw ​​lichaam schildklierhormoon te produceren en beschermt de schildklier tegen oxidatieve stress (wat hoger is bij mensen met problemen met de schildklier). Onderzoek toont ook aan dat vitamine A uw risico op hypothyreoïdie kan verminderen. Ik raad persoonlijk echter niet aan om vitamine A aan te vullen. Het is beter om het uit voedsel te halen. Weidebloemen, grasgevoerde lever en boter (of ghee als je boter niet kunt verdragen) zijn ideale bronnen. Levertraan is een andere geweldige optie omdat het zowel vitamine A, vitamine D als omega-3-vetzuren bevat.

6. Krijg genoeg mineralen

Uw schildklier heeft specifieke mineralen nodig om zijn werk goed te doen.Kleine hoeveelheden jodium, selenium, magnesium en zink. Jodium is het belangrijkste, want het is een van de bouwstenen die door je schildklier worden gebruikt om hormonen te maken. Ik raad het echter af om afzonderlijk met grote doses jodium aan te vullen. Een hoge inname van jodium door supplementen kan vaak meer kwaad dan goed doen. Er is aangetoond dat te veel aanvullend jodium verdere problemen met de schildklier veroorzaakt. Een kleine hoeveelheid in een multi-mineraal is voldoende. En wat meer jodium uit heel voedsel, inclusief schaal- en schelpdieren en zeegroenten, omdat ze ook andere voedingsstoffen bevatten die uw schildklier kunnen ondersteunen.Selenium is een ander onmisbaar mineraal voor uw schildklier- en hersengezondheid. Het helpt bij het reguleren en recyclen van uw jodiumvoorraden en op selenium gebaseerde eiwitten helpen bij het reguleren van de synthese en het metabolisme van schildklierhormonen. Zonder dit middel zult u waarschijnlijk symptomen van laag-schildklier ervaren. Paranoten zijn de rijkste voedingsbron van selenium.Lage zinkgehaltes kunnen ook leiden tot uitgeputte schildklierhormonen en omgekeerd. Dit is slechts een andere reden om aan te vullen met zink. En hoewel het niet vaak wordt genoemd, is magnesium ook essentieel voor een optimale werking van de schildklier. De schildklier kan niet goed functioneren zonder deze.

7. Verminder stress en cortisol

Hoge niveaus van fysieke en mentale stress kunnen schadelijk zijn voor uw schildklierfunctie. Uw bijnieren – twee walnootvormige klieren die bovenop de nieren zitten – scheiden uw stress-stresshormonen, zoals cortisol, epinefrine en norepinephrine, af. Onderzoek toont aan dat cortisol voorkomt dat schildklierhormonen in uw cellen terechtkomen en dat verzwakte bijnieren na verloop van tijd kunnen leiden tot symptomen van de hypothyreoïdie. Daarom is het van cruciaal belang dat je goed met stress omgaat. Ik raad je ten zeerste aan om elke dag iets te doen om het te beheren. De meest effectieve manier om uw stress en angst aanzienlijk en blijvend te verminderen, is neurofeedback. Het is geavanceerde, geleide meditatie. Als je geen toegang hebt tot neurofeedback, is het een uitstekend idee om een ​​dagelijkse meditatieoefening te doen. Ook massage, acupunctuur, training met hartslagvariatie (HRV) en de acupressuurmat is erg nuttig. Supplementen die kunnen helpen met stress omvatten zink, ashwagandha en fosfatidylserine, waarvan is aangetoond dat ze de cortisolspiegels verlagen.Ten slotte moet u voldoende slaap krijgen en niet te veel trainen. De stress veroorzaakt door overmatige lichaamsbeweging kan dragen, je bent je lichaam en draagt ​​bij aan problemen met de schildklier. Zorg dus voor voldoende rust en herstel tussen de trainingssessies. Neem schildklierondersteunende kruiden. Een aantal verschillende kruiden kan uw schildklier helpen. Ashwagandha is een van mijn favorieten. Niet alleen kan het stress en angst verminderen, maar een aantal studies tonen aan dat het schildklierhormonen kan stimuleren. Bacopa is een ander adaptogeen waarvan is aangetoond dat het de hormoonspiegels van de schildklier (T4) met 42% verhoogt. Forskoline stimuleert de afgifte van schildklierhormonen. En een studie wees uit dat ginseng de schildklierhormoonspiegels verhoogt en normaliseert. En last but not least zeggen onderzoekers dat rhodiola “de kwaliteit van leven van patiënten met kortdurende hypothyreoïdie kan verbeteren”. Rhodiola heeft ook een aantal voordelen voor de hersenen en de geestelijke gezondheid.

8. Eet “Head to Tail”

Hele plantaardige voedingsmiddelen zijn over het algemeen veel gezonder als ze heel blijven, omdat ze over verschillende voedingsstoffen beschikken die synergetisch samenwerken. Hetzelfde kan gezegd worden over dierlijk voedsel. Spiervlees bevat zoveel tryptofaan en cysteïne dat een puur vleesdieet de schildklier kan onderdrukken. In arme landen hebben mensen over het algemeen alle delen van het dier gegeten, in plaats van alleen de spieren – botten, kraakbeen, huid, organen en andere vreemde deeltjes. Ongeveer de helft van het eiwit in een dier is collageen en collageen is deficiënt in tryptofaan en cysteïne. Dit betekent dat het aminozuur in het hele dier vergelijkbaar is met de behoeften van de volwassene. Met andere woorden, spiervlees (kipfilets, mager rundvlees) moet niet uw enige bron van dierlijke eiwitten zijn. Onze voorouders aten niet zo, dus wij ook niet. Uw lichaam en schildklier verkiezen en verwachten een evenwicht te ontvangen van aminozuren uit verschillende delen van hele dieren. Dat is de reden waarom ik “kop-aan-staart eten” aanbeveel, waarbij een breed scala aan eiwitten van het hele dier wordt geconsumeerd. Samen met spiervlees, moet u regelmatig orgaanvlees koken en eten, zoals lever- en beenbouillon. Botbouillon bevat collageen, gelatine en aminozuren zoals glycine en proline die het lichaam helpen spierweefsel beter te metalliseren. Organisch vlees zoals lever heeft een overvloed aan heilzame voedingsstoffen die niet alleen in spiervlees worden aangetroffen. Het is bijvoorbeeld veel hoger in vitamine A, wat belangrijk is voor een optimale schildkliergezondheid.

9. Beperk Halogenen

Uw schildklier kent het verschil niet tussen jodium en andere halogenen zoals broom, fluor, chloor en perchloraat, die vaak worden aangetroffen in leidingwater. Dus je schildklier neemt ze in en gebruikt ze als jodium. Door jodiumreceptoren te bezetten, verergeren ze jodiumtekort, remmen ze de productie van je schildklierhormonen en dragen ze bij aan schildklierdisjunctie. Studies tonen aan dat chloor de juiste omzetting van schildklierhormoon verstoort. Daarom raad ik aan om je drink- en douchewater te filteren. Uit het onderzoek blijkt dat met name bromide voor veel problemen kan zorgen. Bromide wordt aangetroffen in pesticiden, voorgeschreven medicijnen, plastic producten en producten voor persoonlijke verzorging. PBDE (bromide) brandvertragers zijn toegevoegd aan matrassen, tapijt, elektronica, meubels en auto-interieurs sinds de jaren 1970.

10. Vermijd omgevings- en dieetmycotoxinen

Mycotoxinen – toxische metabolieten geproduceerd door schimmels – kunnen ook de normale schildklierfunctie verstoren. Mycotoxinen komen vrij in de lucht in gebouwen met waterbeschadiging en je beseft misschien niet dat dit de gezondheid van je hersenen en de schildklier beïnvloedt tot je bepaalde symptomen ontwikkelt. En zelfs dan zullen mensen vaak niet de verbinding maken tussen de vorm en hun gezondheid. Mycotoxinen zijn bekende hormoonontregelaars die ontstekingen veroorzaken, en een aantal studies vermeldt dat er een verhoogde frequentie is van schildklier, immuundisfunctie en auto-immuunziekten bij mensen die zijn blootgesteld aan een door water beschadigd gebouw. En een studie toont aan dat schimmelblootstelling gecorreleerd is met hypothyreoïdie en Hashimoto’s thyroïditis. Lage hoeveelheden mycotoxinen worden vaak aangetroffen in sommige ogenschijnlijk gezonde voedingsmiddelen, zoals thee, noten, granen, koffie en chocolade. Ik raad aan om de meest verse, hoogste kwaliteit biologische versies van deze voedingsmiddelen te vinden. Tenslotte, als u wordt blootgesteld aan schimmels of hun toxines, moet u aanvullen met actieve kool of bentonietklei. Geactiveerde houtskool en bentonietklei zijn krachtige natuurlijke behandelingen die gifstoffen en chemicaliën kunnen vasthouden, waardoor ze uit je lichaam worden gespoeld.

11. Vermijd en verwijder andere milieutoxines

Schimmels en andere halogenen zijn niet de enige hormoonontregelaars in uw omgeving die uw schildklierstofwisseling en -functie kunnen beïnvloeden. In het boek Thyroid Mind Power meldt Dr. Karilee Shames dat “de afgelopen 40 jaar een enorme toename is waargenomen in de hoeveelheid hormoonverstorende synthetische chemicaliën, die hun weg vinden in onze lucht, voedsel en water. De meest gevoelige en zeer gevoelige menselijke weefsels bleken de schildklier te zijn. ” Hier zijn enkele veel voorkomende:

Bisfenol A – gevonden in plastic flessen en containers. Ik raad aan om alleen te eten en drinken in glas, keramiek en roestvrij staal. Bewaar ook geen van uw voedsel in plastic. BPA-vrij plastic is niet veel beter voor je en kan de hormonale gezondheid nog steeds verstoren. Perfluoroctaanzuur (PFOA) – aangetroffen in gangbare huishoudelijke producten zoals antikleef kookgerei en waterdichte stoffen. Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen met hogere niveaus van PFOA (perfluoroctaanzuur) een hogere incidentie van schildklieraandoeningen hebben.U dient zoveel mogelijk verwerkt voedsel te vermijden en zo vaak mogelijk biologisch te eten, alle producten grondig te spoelen om uw blootstelling aan pesticiden tot een minimum te beperken en producten voor persoonlijke verzorging te vinden die geen giftige chemicaliën bevatten.Ik raad ook aan om je niveaus van glutathion – je belangrijkste antioxidant en meesterontgiftiger – te verhogen om je lichaam te helpen de bovengenoemde stoffen uit je lichaam te bestrijden. Je kunt NAC en vitamine C gebruiken om uw lichaam te helpen meer van zijn eigen glutathion te produceren. Onderzoekers hebben ontdekt dat een afname van de schildklierfunctie kan worden omgekeerd door suppletie met NAC, die glutathion verhoogde. Dit komt omdat glutathion een sleutelrol speelt bij de productie en omzetting van uw schildklierhormonen. Zoutbaden van Epsom, infraroodsauna’s en kurkuma kunnen ook helpen om uw lichaam milieu-toxines vrij te maken en te verwijderen.

Het is één ding om te kibbelen omdat je in een slecht humeur bent;

Het is een ander om te beseffen dat je humeur en gedrag zijn veroorzaakt door een eventuele schildklierafwijking. Dit inzicht onthult natuurlijk dat je een biochemische pop bent, maar je kunt ook er ook zelf grip op krijgen:

Eén hap eten kan alles zijn wat je persoonlijkheid vereist. Als we achter onze bewuste gedachten en gevoelens komen, kunnen we een intelligentere koers door ons leven leiden (terwijl we natuurlijk weten dat we uiteindelijk worden gestuurd, door voedsel en de uitwerking op ons hormoonstelsel). Dus ook al lijkt het alsof het een overweldigend aantal “stappen” is om te nemen, besef dat je ze niet allemaal tegelijk hoeft te doen.

Je kan gewoon met één beginnen en vandaar van start gaan. En dan leef je na verloop van tijd optimaal! Wil je meer weten over schildklieraandoeningen en de effecten op onze gezondheid? Neem dan contact met ons op, wij verwijzen je graag door naar één van onze Therapeuten of artsen, die gespecialiseerd is in schildklier gerelateerde gezondheidsklachten. https://opleidinghormonen.nl/contact/

Schildklier klachten